Komponentit tietokoneeseen

ASUS GeForce GTX 1060 Expedition OC näytönohjain 6 gb muistilla

ASUS GeForce GTX 1060 Expedition OC 6GB

Hinta: 280€

13.12

Osta

Lisätietoja

PNY CS900 SSD-levy 960 gb:n kapasiteetillä

PNY CS900 SSD 960 GB

Hinta: 149€

12.12

Osta

Lisätietoja

Samsung 860 EVO

Samsung 860 EVO Series 500GB

Hinta: 94€

09.11

Osta

Lisätietoja

AMD Ryzen 7 1700, AM4, 65W, Wraith Spire cooler

AMD Ryzen 7 1700, AM4, Wraith Spire cooler

Hinta: 205,22 €

09.11

Osta

Lisätietoja

Crucial MX300 2.5

Crucial MX300 2.5″, 525GB, SSD -Levy

Hinta: 134.90 €

25.06

Osta

Lisätietoja

Komponentit tietokoneeseen halvalla

Komponentit tietokoneeseen. Aika päivittää tietokoneen komponentteja ja haluat tehdä sen myös mahdollisimman halvalla? Löydät parhaimmat ja halvimmat hinnat Tekniikkadiilien sivuilta.

SSD -levy tietokoneeseen – nopeutta tietokoneeseen

SSD-levy parantaa tietokoneen suorituskykyä ja nopeuttaa käynnistymistä jos käyttöjärjestelmä on asennettu SSD:lle. Asenna SSD:lle eniten käytetyt ohjelmat, kuten selain. SSD-levyt ovat myös hiljaisia, koska niissä ei ole liikkuvia osia kuten HDD-levyissä. HDD-levyt ovat halvempia kuin SSD-levyt eli niihin kannattaa asentaa paljon tilaa tarvitsevat ohjelmat, esimerkiksi pelit.

Monissa emolevyissä on M.2 -liitin M.2 SSD-levyä varten. M.2-kortit ovat kooltaan hyvin pieniä. Koonsa ansiosta monissa kannettavissa tietokoneissa on M.2 SSD -levy.

Komponentit – prosessori

Prosessoria valitessa kannattaa miettiä käyttötarkoitusta. Esimerkiksi Intel i3 ja i5 -prosessorit riittävät hyvin jos tarkoituksena on pelaaminen tai yleinen internetin selaaminen. Videoeditointi taas vaatii enemmän tehoa joten on hyvä valita tehokkaampi prosessori. Tietokonetta rakentaessa on hyvä valita prosessori tai näytönohjain ensin ja muut komponentit niiden jälkeen.

Näytönohjain pelikäyttöön

Näytönohjain pelikäyttöön. Mikäli tavoitteena pelaaminen ihan ok asetuksilla ja halvalla budjetilla, hyvä valinta on esimerkiksi GTX 1050 Ti. Kovempaan käyttöön ja 4K-pelaamiseen taas tarvitaan kalliimpi näytönohjain. Pelkästään pelikäyttöön tulevassa tietokoneessa on hyvä panostaa enemmän hyvään näytönohjaimeen kuin prosessoriin. Tällä hetkellä parhaimmat näytönohjaimet ovat hyvin kalliita, koska niiden kysyntä on hyvin suuri.

Emolevy tietokoneeseen

Emolevyjä on erikokoisia kuten ATX ja mATX. Emolevyn valinnassa on hyvä miettiä ominaisuuksia. Tukeeko ylikellottamista? Paljonko käyttömuistia voi laittaa? Halvimmat emolevyt ovat yleensä mATX kokoa ja niissä on esimerkiksi vähemmän muistipaikkoja.

Virtalähde tietokoneeseen

Virtalähdettä valitessa kannattaa kiinnittää huomiota paljonko virtaa suoritin ja näytönohjain tarvitsevat. Virtalähteitä on saatavilla kahdenlaisia. Kiinteillä kaapeleilla varustetuissa virtalähteissä ei saa kaapeleita irti mutta modulaarisista virtalähteistä kaapelit saa irti. Modulaariset virtalähteet ovat hyödyllisiä mikäli tarkoituksena on vähentää kaapeleiden määrää kotelon sisällä mutta yleensä tällaiset virtalähteet maksavat jonkun verran enemmän.

Jos on tarve uudelle kannettavalle tietokoneelle, löydät tarjoukset täältä. Uusi näyttö tietokoneeseen täältä.